Aşa cum îi arată numele, TINREAD.Standard este versiunea standard a familiei de aplicaţii TINREAD care permite accesul multiutilizator la informaţia de bibliotecă. În general acest pachet este selectat pentru automatizarea activităţilor de către bibliotecile medii şi mari


TINREAD.Standard are o arhitectură de tip Client/Server, care presupune existenţa unui computer server. Vă rugăm să consultaţi broşura Prezentare Tehnică TINREAD pentru a obţine informaţii despre specificaţiile tehnice pentru un astfel de computer. Computerele client trebuie să fie compatibile cu protocolul TCP/IP şi trebuie să ruleze o interfaţă grafică de tip Browser Web care suportă Cookies & Java Script, oricare dintre următoarele, dar nerestricţionat la Internet Explorer, Mozilla, Netscape, Opera. Specificaţiile hardware pentru computerul client sunt cele ale aplicaţiei Browser Web utilizate. În general aceasta nu este o constrângere ţinând cont de faptul că orice computer cu ajutorul căruia se poate naviga pe Internet (web) este suficient pentru TINREAD.

Implementările LAN (Local Area Network), MAN (Metropolitan Area Network) sau WAN (Wide Area Network) sunt adecvate pentru această versiune. O bibliotecă îşi poate conecta toate departamentele într-o reţea LAN în care să ruleze TINREAD. În acest caz departamentele bibliotecii trebuie să se afle în aceeaşi clădire. Implementarea MAN pentru TINREAD.Standard se aplică atunci când filialele bibliotecii se găsesc în locaţii diferite ale oraşului. Arhitectura WAN poate fi folosită în cazul în care filialele bibliotecii sunt distribuite pe întreg teritoriul ţării.