TINREAD.Mini este un pachet proiectat special pentru biblioteci mici. Este uşor de utilizat iar machetele de introducere a datelor sunt restrânse la cerinţele din astfel de instituţii. Cu toate acestea, versiunea extinsă a machetelor de introducere este la dispoziţia utilizatorului printr-un simplu click


Bibliotecile mici precum cele şcolare sau alte biblioteci mici ale firmelor private au nevoie de un software uşor de utilizat, ieftin şi stabil. Aceste instituţii trebuie să aibă certitudinea că soluţia pe care o aleg este extensibilă şi compatibilă în vederea conectării cu sistemele marilor biblioteci. În acest fel, bibliotecile de mici dimensiuni beneficiază de facilităţile oferite de biblioteci mari şi se pot înscrie în fluxul general al informaţiei.

Această versiune de TINREAD poate fi utilizată pe un singur calculator (standalone) de către un singur utilizator. Fiecare licenţă de TINREAD.Mini permite instalarea pe un singur computer şi utilizarea aplicaţiei de un singur utilizator la un moment dat.

Modulele şi funcţionalitatea disponibile pentru TINREAD.Mini sunt în mare măsură aceleaşi cu cele oferite într-o versiune superioară de TINREAD. Se poate considera că TINREAD.Mini este o aplicaţie de aceeaşi forţă cu TINREAD.Standard, diferenţa fiind făcută de faptul că poate fi utilizată de un singur utilizator.