Compania IME este una dintre cele mai mari companii din industria automatizarii proceseleor de bibliotecă. Renumele său, este datorat expertizei sale în domeniul tehnologiilor informaționale și experienței acumulate de-a lungul anilor.

IME ofera soluții la cheie pentru biblioteci și instituții de documentare(muzee, arhive ș.a.). Soluțiile ofertate sunt destinate atât bibliotecilor școlare mici cât și proiectelor complexe naționale/internaționale (cataloage colective, cataloage partajate, consorții multinaționale de biblioteci etc.)

Profesioniștii de la IME nu dezvoltă doar "soft de bibliotecă", ei oferă soluții complexe ce acoperă toate aspectele legate de implementarea unui proiect de succes într-o bibliotecă(echipamente, sisteme de operare, servere de aplicații, baze de date, repozitorii, consultanță, mentenanță etc.). IME a furnizat servicii și pentru "Library of Congress", calitatea acestora fiind apreciată ca "excelentă".

TinREAD nu este un simplu sistem de bibliotecă. În primul rând este o platformă specializată pentru dezvoltarea sistemelor de bibliotecă. Acest fapt rezultă într-o flexibilitate și fiabilitate mare la elaborarea soluțiilor. Puterea sistemului constă în faptul că pentru unele implementări complexe, care au nevoie de particularizări sau ajustări a modelului de afaceri cu proceduri specifice, toate sunt operate în TinREAD.Engine prin consolidarea bazei de cunoștințe și generarea automată a aplicației fără a fi nevoie de a interveni în codul sursă. Astfel, fiecare client obține o soluție adaptată la nevoile sale specifice.

De obicei, pentru personalizarea unui proiect de dimensiune medie, este nevoie de o perioadă de timp de una sau două săptămâni.